PRO Oxie Hösten 2024

Vinprovning 29 februari Vi var 18 stycken medlemmar som deltog i denna provning som bestod av viner från Spanien. Till varje vin fick man en tapas. Under provningen hade vi bröd, oliver, olivolja och grönsaker. Några ville ha receptet på brödet det kommer här: Polish 5g jäst 500g vatten 150g durumvete, 200g fint rågmjöl, 150g grahamsmjöl. Låt polishen jäsa i 3 till 4 h. Eller i kylskåp över natten. Tillsätt 1 ägg, 25g olivolja, surdeg ca. 2 till 3 dl och ca 400g. vetemjöl. Jag brukar ha i linfrö, solroskärnor och sesamfrö också ca.1 dl. av varje. Kör i maskin i ca 15 min. tillsätt 20g. salt och kör i 5 min. Låt jäsa till dubbel storlek ca 1 h. Baka ut till 2 bröd låt jäsa till nästan dubbel storlek ca.45 min. grädda i ugn 200 grader till 92 grader innertemp. ca 40 min. Skrivet och fotat av Paul Carlsson Vinerna vi provade var: Cava Stars Organic nr. 72601. Villa Dauga 2320. Kings Bay 73738. Navajas 22652. Campo Luz 1098. Real Tesoro 8230. Tapas var: Fyllda svampar, Pasteles del Pescadito, 2 sorters aioli, spansk potatis, Empanadas, Rosmarinstekt fläskfile, tapenade, 2 olika ostar och mörk choklad. Alla blev mätta. Aktiviteter: Doftpåsar, fisketur (vi var i 4 båtar) och musik quiz. 9

RkJQdWJsaXNoZXIy ODI1MTg=