Previous Page  17 / 124 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 17 / 124 Next Page
Page Background

Praliner och närproducerat

Jack Carling, som bland annat hunnit jobba i köket hos femstjärniga

Hilton i London, satsar på crêpes, mousse och praliner i

Café Dessert

Köpmansgatan i Höganäs. I den gamla macken i Möllehässle har

Mölle

Mat

öppnat med, vegetariskt, fisk och kött på menyn. Det mesta som

serveras är närproducerat och fair trade.

Garage goes coffeeshop

Baristan Sebastian Frick

, tidigare på K & Co och Etoile i

Helsingborg, vänder tillbaka till Höganäs när restaurang Garage

utvidgar och öppnar coffeeshop i lokalen intill. Här kommer man

att kunna beställa sitt favoritkaffe, köpa en macka eller croissant

och äta en glass.

K

ul

l

akultur

i

Kullabygden!

Det

kok

Det våras för korvar

I Bräcke har populära bbq-jointen Holy Smoke fått en ny kompis –

Alex Charkuteri

.

Alex Boström, tidigare på Höganäs Saluhall, har börjat göra egen korv. Till att börja

med satsar han på färskkorvar, men när lufttorken är klar blir det även rökta och

lufttorkade varianter. Så småningom lär det även bli korvar gjorda på viltkött,

fasan, ankor och duvor. Claes Persson, vd för charkuteriföretaget Per i Viken

hakar också på den heta restaurangtrenden och slår snart upp dörrarna för en ny

korvbar

Snäppet bättre

i nedre delen av Vikens hamnkrog.

Chiligaraget goes Bräcke

Ute i Bräcke, granne med Holy Smoke, har

Chiligaraget

öppnat. I

växthusen odlar Mark Wilcox olika sorters chili och här kommer det

också finnas plantor till försäljning. ”Chili är som citron, man kan ha det

till allt och det finns ett stort intresse för udda sorter”, berättar Marks

kompanjon Mats Hernström.

Glöden tänds på Al Tuco

I sommar blir det glödhett på Al Tuco då

Ignacio Kochnowicz

kör igång kolgrillen på uteverandan. Det blir Argentinsk asado

med salsa crioha, chimichurri, rostade grönsaker och mycket

annat läckert. Ignacio räknar med att köra igång i början på juli

och sedan hålla kolbädden het ända in i augusti.

Det hettar till ordentligt på matfronten i Kullabygden.

Under våren har flera nya ställen slagit upp dörrarna. Och flera är på gång.

17