Praliner och närproducerat
Jack Carling, som bland annat hunnit jobba i köket hos femstjärniga
Hilton i London, satsar på crêpes, mousse och praliner i
Café Dessert
på
Köpmansgatan i Höganäs. I den gamla macken i Möllehässle har
Mölle
Mat
öppnat med, vegetariskt, fisk och kött på menyn. Det mesta som
serveras är närproducerat och fair trade.
Garage goes coffeeshop
Baristan Sebastian Frick
, tidigare på K & Co och Etoile i
Helsingborg, vänder tillbaka till Höganäs när restaurang Garage
utvidgar och öppnar coffeeshop i lokalen intill. Här kommer man
att kunna beställa sitt favoritkaffe, köpa en macka eller croissant
och äta en glass.
K
ul
l
akultur
i
Kullabygden!
Det
kok
Det våras för korvar
I Bräcke har populära bbq-jointen Holy Smoke fått en ny kompis –
Alex Charkuteri
.
Alex Boström, tidigare på Höganäs Saluhall, har börjat göra egen korv. Till att börja
med satsar han på färskkorvar, men när lufttorken är klar blir det även rökta och
lufttorkade varianter. Så småningom lär det även bli korvar gjorda på viltkött,
fasan, ankor och duvor. Claes Persson, vd för charkuteriföretaget Per i Viken
hakar också på den heta restaurangtrenden och slår snart upp dörrarna för en ny
korvbar
Snäppet bättre
i nedre delen av Vikens hamnkrog.
Chiligaraget goes Bräcke
Ute i Bräcke, granne med Holy Smoke, har
Chiligaraget
öppnat. I
växthusen odlar Mark Wilcox olika sorters chili och här kommer det
också finnas plantor till försäljning. ”Chili är som citron, man kan ha det
till allt och det finns ett stort intresse för udda sorter”, berättar Marks
kompanjon Mats Hernström.
Glöden tänds på Al Tuco
I sommar blir det glödhett på Al Tuco då
Ignacio Kochnowicz
kör igång kolgrillen på uteverandan. Det blir Argentinsk asado
med salsa crioha, chimichurri, rostade grönsaker och mycket
annat läckert. Ignacio räknar med att köra igång i början på juli
och sedan hålla kolbädden het ända in i augusti.
Det hettar till ordentligt på matfronten i Kullabygden.
Under våren har flera nya ställen slagit upp dörrarna. Och flera är på gång.
17