22
ÄGGAKAGEHELG HOS
FLICKORNA LUNDGREN
Den 9–10 april dukar
Mats Fejne
upp till en riktig äggakagehelg hos
Flickorna
Lundgren
på Skäret. Och det är ingen slump. Äggakaka gjord på gårdens ägg var
Mats morfar Alexanders paradrätt. Mormor Anna vispade ihop ägg mjöl och mjölk
till en fluffig smet, hällde upp smeten på stekjärnet och när den hade stelnat
lades det rökta fläsket på och in i ugnen.
– Äggen från Döshult är utbytta till Anna Anderssons ägg från Bräcke och någon
mjölkko finns inte på Skäret. Men smaken är som i Döshult, det kan mamma
intyga, säger Mats Fejne.
BRANDSTATIONEN I MÖLLE
BLIR BUTIK & BISTRO
I februari blev det klart att Grand Hotel,
Eva Dahlberg
och
David Mill
tar över
Brandstationen i Mölle som förvandlas till matbutik och restaurang. Namnet
på Mölles nya kulinariska attraktion blir antagligen
Mölle Brandstation
och
atmosfären ska andas skeppshandel och bistro. Goda råvaror från bygden
kommer att dominera utbudet både i butiken och i serveringen i anslutning till
Brandstationen. Tonvikt kommer att ligga på fisk och skaldjur. Öppning utlovas så
fort som möjligt.
RÖKPUFFAR FRÅN BRÄCKE
Holy Smokes
Johan Fritzell
ligger inte på latsidan. Under en två veckor lång resa
genom några av USA:s mest barbequeälskande stater har han hämtat inspiration
inför den nya säsongen:
–Vi har bland annat köpt lite nya rökar som ger andra möjligheter för hela djur
som gris och lamm. Och vi lanserar Frozen Custard och Concretes, kanske världens
godaste glass, berättar Johan Fritzell.
När Holy Smoke öppnar till påsk finns även en butik där man förutom kött
och tillbehör kan handla bbq-prylar och -litteratur. Den uppskattade cooking
classen med Junior Urias förra sommaren följs upp med två nya besök: Först
ut är kokboksförfattaren
Jonas Cramby
och kände kocken
Tommy Myllymäki
,
som kommer till Bräcke den 17 juni. I juli är det dags för ännu en köttig duo –
tv- och bbq-kändisen
Myron Mixon
, från USA och
Christian Hellberg
, kock och
programledare för Grillmästarna på TV4.
i
MAT N Y T T I GT
Lord of bbq,
Myron Mixon