Kullaliv nr 1 - 2014 - page 66

66
500 g lammfärs
200 g fet fläskfärs
färsk timjan
salt
peppar
1 pkt svinfjälster
olja till stekning
Blanda samman alla ingredienser till en
smet. Gör ett stekprov genom att steka en
liten klick av smeten så att du fått rätt på
smakerna innan smeten stoppas i fjälster.
Du kan både använda korven i sin fulla
längd för att göra en korvsnurra eller vrid
fram korvar i önskad storlek. Stek eller
grilla på svag värme tills korven är gyllen-
brun. Servera direkt.
För att kunna stoppa korven behöver du
en köksassistent eller matberedare med
kvarn och korvhorn. Fjälster finns att köpa
i välsorterade matbutiker. Välj de kryddor
som just du gillar bäst, gärna färska. Några
förslag: timjan, rosmarin, citron, vitlök,
salvia, kapris, parmesan, senap, chili.
Lammkorv
1...,56,57,58,59,60,61,62,63,64,65 67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,...92
Powered by FlippingBook