Kullaliv nr 2 - 2014 - page 67

Räkor
i klar dressing
med dill och chili
67
4 rökta makrillfiléer
2 äpplen, syrliga
10 kokta potatisar
dill, finskuren
1 rödlök, skivad
1 citron, klyftad
crème fraiche
salt & peppar
500 g skalade räkor
1 spansk peppar
¾ gurka, skalad och
urkärnad
2 dl cocktailtomater
dill
olivolja
3 limefrukter
Skär äpple och potatis i bitar,
blanda med rödlök och dill, krydda.
Dela makrillen och lägg upp med
de andra ingredienserna, toppa
med crème fraichen.
Skiva den spanska pepparen i tunna
ringar (vill man ha det mildare plock-
ar man bort kärnhuset först). Dela
gurkan i kuber, blanda räkor, gurka,
chili och tomater. Pressa över saften
av tre limefrukter och ringla över
olivolja. Smaka av med salt. Enkel för-
rätt som kan varieras med vad som
finns ombord.
Rökt
makrill
med äpple- och potatissallad
1...,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66 68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,...124
Powered by FlippingBook