Kullaliv nr 2 - 2014 - page 68

68
Jordgubbar
i vanilj- och
chokladyoghurt
Lamm & grönsaker
i samma panna
1600 g lammfilé
vitlök
rosmarin
timjan
sparris
fänkål
paprika
potatis
och/eller vad man
önskar ha till sitt lamm...
Bryn lammfiléerna i olivolja. Tillsätt timjan,
rosmarin vitlöksklyftor när du vänder. Viktigt att
inte bryna på för hårt så pannan med örterna blir
brända. Lyft ur lammet och låt vila vid spiskanten
så de håller sig varma. Häll i grönsakerna som
skurits i bitar, stek de tills de börjar mjukna,
skiva lammet och lägg tillbaka i pannan med
grönsakerna.
6 dl naturell yoghurt (vanlig/grekisk el
turkisk, den sort man har)
3 msk socker (variera efter egen smak
och beroende på vilka bär som blandas i)
2 dl bär efter smak & behag
1 dl krossad mörk choklad
Krossade kakor
Fritt fram att skapa en dessert med
enkla medel. Viktigt att man får med
något med crunch i till exempel krossade
kakor. Smaka av yoghurten med socker,
vänd i bär och choklad och toppa med
crunch. Yoghurt fungerar också bra som
tillbehör till bakad rabarber eller en paj.
1...,58,59,60,61,62,63,64,65,66,67 69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,...124
Powered by FlippingBook