Previous Page  38 / 124 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 38 / 124 Next Page
Page Background

två, något som också förundrade besökare på

”Systrarna” emellanåt kan få njuta av sena kväl­

lar. Bar bringa, vickande höfter och

That’s all

right mama

.

Det är här man kommer fram till the million

dollar question: Hur har han orkat hänga kvar,

inte minst under de svajiga åren?

Svaret kommer lika snabbt som Tomas med

en sving kan sätta mikrofonen i armvecket, ett av

hans bästa trick.

– Jag älskar det här hotellet!

Paradiset på riktigt. Som återfanns. Som käl­

ken Rosebud i Orson Wells

Citizen Kane

.

– Jag har gjort det ända sedan vi bodde på

Pensionat Andersson när jag var liten. HK var det

fina hotellet och när vi ibland åt här så var det

något väldigt stort.

– Jag älskar mina barn och min fru och så

älskar jag Hotel Kullaberg. Jag är lycklig varje

morgon när jag sätter nyckeln i låset. Kockarna

brukar fråga mig vad jag går på, jag kan förstå

dem. Hur kan man vara en sådan nörd att man

gladeligen arbetar 500 timmar i månaden?

Det är en av anledningen till varför hotell- och

restaurangverksamheten äntligen rullar som den

ska.

– Jag och Gunilla har slitit en hel del genom

åren, jag klagar inte, det är så det är, men när

man som nu börjar få utdelning känns det fan­

tastiskt, det är moroten. Vad som kul är också att

barnen är med på ett hörn av verksamheten.

Nathalie som är tatuerare som också har tatu­

erat hela familjen och Sebastian som driver Surf

Café i källaren sommartid.

It’s a family affair

.

Vi börjar

närma oss

slutet och man kan som läsare tycka att det var

väl trots allt en ganska lång stillsam sittning med

intervjuoffret.

Inte riktigt så.

Pratstunderna har skjutits på en, två och

tre gånger och emellanåt har det känts som en

klassisk intervju med

Van Morrison

som handlar

om en intervju som skjuts framåt och framåt och

som till slut inte blir av.

Fast det är nu vi kommer fram till lösningen

på mysteriet på den försvinnande hotell­

direktören och det står fullständigt klart när det

blir fredag kväll och det är dags för after work

med pytt och öl i bistron.

Solen sprakar över paradiset och lägger guld

över berg och hav. Fönstren på Hotel Kullabergs

restaurangveranda färgas till ockra och bladguld.

Däcket är fullt, inte en plats är ledig och det är ändå

långt till turistsäsongen, matsalen är i det närmaste

full, bistron är definitivt full, dörrar och fönster

öppna, fläktarna snurrar och allt är inbäddat i en

musikalisk påminnelse om en annan och eventuellt

lyckligare tid, ett ständigt snurrande sextiotals­

soundtrack med

Tom Jones, Shangri-Las

och såklart

The Animals

:

There is a house in NewOrleans…

Tomas häller upp öl, Tomas är ute i köket, To­

mas är i receptionen. Jag hänger med Bob och Per

en stund och när jag ska gå så är Tomas tillbaks i

baren. Jag säger hej till mitt sällskap och när jag

är på väg ut så ser jag honom i mitten av matsalen

i färd med att plocka av ett bord samtidigt som

han konverserar ett par gäster. Jag vänder mig om

mot bardisken. Hur går det till? Ingen kan vara

på två ställen samtidigt. Förutom…

Det är i det ögonblicket jag begriper det hela.

Det är självfallet att en så passionerad hotell­

älskande hotelldirektör självfallet har ytterst lite

tid för en journalist.

Tomas Dreilick har ju världens finaste hotell

att rå om.

Har man en gång satt tänderna i en

så fet madeleinekaka somMölle med

omnejd utgör så ska det till rätt mycket

för att inte förstå var

paradiset

ligger…