Previous Page  44 / 124 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 44 / 124 Next Page
Page Background

44

NYTT KÖK OCH

LOUNGEFREDAGAR

I god tid inför sommaren har

Rusthållargården

i Arild fått ett

helt nytt och större kök. En helt nödvändig satsning,

säger

Bianca Malmgren

, som tillsammans med sin

mamma

Eva Malmgren

äger det anrika hotellet.

Med det nya köket har hotellet större kapacitet,

kan bredda menyerna och har också plats för olika

matlagningsaktiviteter. I sommar gör hotellet en

nysatsning på Takterrassen. Temat är lättsamt och

enkelt med lätta rätter tillagade på lokala råvaror

i det nya köket. På menyn står förstås också

Rusthållargårdens berömda hamburgare.

Den 1

juli är det premiär för loungefredagar med DJ:s

som drar igång klockan 20.

M A T N Y T T I G T

ITALIENSK GOURMETKROG I TÅNGA

Ryktet har spridit sig. Matentusiaster från när och fjärran vallfärdar till Tånga bygdegård som ligger

i Kullabygdens utkanter för att äta en fyrarätters eller avnjuta en tolvrätters med italienskt vin.

Restaurangen

Brentegani’s

är öppen varje fredag och har

temakvällar med avsmakningsmeny en gång i månaden.

Pappa Claus och sonen Marco står i köket, mamma Asta

är värdinna. Tegelbyn Tånga i förening med italiensk

mattradition är en spännande kombination. Det är säkrast

att boka bord.

Läs mer på

brenteganis.se

SVERIGES

CHARMIGASTE CAFÉ

I årets upplaga av White Guide Café utnämns

Flickorna Lundgren

på Skäret till

Sveriges charmigaste trädgårdscafé

och får betyget mästarklass.

Grattis

Mats Fejne

och

personal som nu laddar

för sommarens

anstormning. Varje

år har caféet fler än

70 000 besökare. De

flesta kommer i juli och

augusti.

DANSKT OCH MEXIKANSKT

PÅ HOLY SMOKE

Johan Fritzell

och

Holy Smoke

går

mot en intensiv sommar med

besök av flera kända amerikanska

barbequeprofiler. Två helger i

juli blir det gästspel med lite

annorlunda smaker. 9–10 juli

hissas den danska flaggan

med besök från bryggeriet

Warpigs och John’s Hotdog

Deli i Köpenhamn. Helgen

23–24 juli blir det mexikansk

touch på barbequen.

foto: Li Fernstedt