44
NYTT KÖK OCH
LOUNGEFREDAGAR
I god tid inför sommaren har
Rusthållargården
i Arild fått ett
helt nytt och större kök. En helt nödvändig satsning,
säger
Bianca Malmgren
, som tillsammans med sin
mamma
Eva Malmgren
äger det anrika hotellet.
Med det nya köket har hotellet större kapacitet,
kan bredda menyerna och har också plats för olika
matlagningsaktiviteter. I sommar gör hotellet en
nysatsning på Takterrassen. Temat är lättsamt och
enkelt med lätta rätter tillagade på lokala råvaror
i det nya köket. På menyn står förstås också
Rusthållargårdens berömda hamburgare.
Den 1
juli är det premiär för loungefredagar med DJ:s
som drar igång klockan 20.
M A T N Y T T I G T
ITALIENSK GOURMETKROG I TÅNGA
Ryktet har spridit sig. Matentusiaster från när och fjärran vallfärdar till Tånga bygdegård som ligger
i Kullabygdens utkanter för att äta en fyrarätters eller avnjuta en tolvrätters med italienskt vin.
Restaurangen
Brentegani’s
är öppen varje fredag och har
temakvällar med avsmakningsmeny en gång i månaden.
Pappa Claus och sonen Marco står i köket, mamma Asta
är värdinna. Tegelbyn Tånga i förening med italiensk
mattradition är en spännande kombination. Det är säkrast
att boka bord.
Läs mer på
brenteganis.seSVERIGES
CHARMIGASTE CAFÉ
I årets upplaga av White Guide Café utnämns
Flickorna Lundgren
på Skäret till
Sveriges charmigaste trädgårdscafé
och får betyget mästarklass.
Grattis
Mats Fejne
och
personal som nu laddar
för sommarens
anstormning. Varje
år har caféet fler än
70 000 besökare. De
flesta kommer i juli och
augusti.
DANSKT OCH MEXIKANSKT
PÅ HOLY SMOKE
Johan Fritzell
och
Holy Smoke
går
mot en intensiv sommar med
besök av flera kända amerikanska
barbequeprofiler. Två helger i
juli blir det gästspel med lite
annorlunda smaker. 9–10 juli
hissas den danska flaggan
med besök från bryggeriet
Warpigs och John’s Hotdog
Deli i Köpenhamn. Helgen
23–24 juli blir det mexikansk
touch på barbequen.
foto: Li Fernstedt