Previous Page  48 / 100 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 48 / 100 Next Page
Page Background

48

Kardemummabullar

Vetedeg

920 gram vetemjöl

160 gram socker

160 gram smör

15 gram kardemumma

400 gram mjölk

5 gram salt

35 gram jäst

Smörfyllning

250 gram smör

150 gram florsocker

50 gram vaniljsocker

Lägg alla ingredienser i en degblandare och

kör degen tills den blir fint glansig, tar cirka

12 minuter. Nu har du en bra vetedeg.

Smörfyllning:

Blanda alla ingredienser fluf-

figt i maskin eller med elvisp.

Kavla ut degen och bred ut smörfyllningen.

Rulla ihop och skär bitar och lägg i bull­

formar. Eller forma bullarna på samma sätt

som Mikael, se på bilderna nedan. Låt jäsa

ca 2 timmar. Pensla med äggula och grädda

i 180° cirka 7-8 min.

(18 bullar á 90 g)