Previous Page  51 / 100 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 51 / 100 Next Page
Page Background

Chokladtoppar

Biskviebottnar

250 gram mandelmassa

125 gram socker

Ca: 0,75 dl äggvita

Italiensk maräng

300 g äggvita

50 g socker

550 g socker

185 g vatten

Topping

ca 500 g mörk choklad

Rostad kokos

Biskviebottnar:

Blanda mandelmassa och

socker i din assistent med vingtillbehöret

tills allt socker lösts upp i mandelmassan,

häll i lite äggvita i taget så du inte får

klumpar och för lös smet. Blanda till en

fin jämn seg smet. Spritsa upp smeten,

ungefär som en femkrona i storlek på

bakplåtspapper. Baka i 200° i ungefär 10

minuter. Ta ut och låt svalna helt innan

användning.

Italiensk maräng:

Vispa 300 g äggvita och

50 g socker till hård maräng. Koka övriga

sockret och vattnet till 121°, mät med

termometer. Slå den varma sockerlagen

i en tunn stråle i marängen, vispa under

tiden med hög hastig. När all sockerlag

är tillsatt, sänk hastigheten på vispen och

fortsätt vispa tills marängen är sval.

Spritsa ut den italienska marängen på

biskvierna så du får fina toppar. Smält

chokladen och slå över topparna. Strö

över rostad kokos eller annan topping

om så önskas. Chokladtopparna går att

frysa in.

51

(ca 60 st)

Du hittar flera av Mikaels

recept på

kullaliv.se .

*