Chokladtoppar
Biskviebottnar
250 gram mandelmassa
125 gram socker
Ca: 0,75 dl äggvita
Italiensk maräng
300 g äggvita
50 g socker
550 g socker
185 g vatten
Topping
ca 500 g mörk choklad
Rostad kokos
Biskviebottnar:
Blanda mandelmassa och
socker i din assistent med vingtillbehöret
tills allt socker lösts upp i mandelmassan,
häll i lite äggvita i taget så du inte får
klumpar och för lös smet. Blanda till en
fin jämn seg smet. Spritsa upp smeten,
ungefär som en femkrona i storlek på
bakplåtspapper. Baka i 200° i ungefär 10
minuter. Ta ut och låt svalna helt innan
användning.
Italiensk maräng:
Vispa 300 g äggvita och
50 g socker till hård maräng. Koka övriga
sockret och vattnet till 121°, mät med
termometer. Slå den varma sockerlagen
i en tunn stråle i marängen, vispa under
tiden med hög hastig. När all sockerlag
är tillsatt, sänk hastigheten på vispen och
fortsätt vispa tills marängen är sval.
Spritsa ut den italienska marängen på
biskvierna så du får fina toppar. Smält
chokladen och slå över topparna. Strö
över rostad kokos eller annan topping
om så önskas. Chokladtopparna går att
frysa in.
51
(ca 60 st)
Du hittar flera av Mikaels
recept på
kullaliv.se .*