Previous Page  46 / 100 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 46 / 100 Next Page
Page Background

Foccacia

(1 bröd)

50 gram olivolja

375 gram fint durummjöl

450 gram vetemjöl

20 gram honung

15 gram jäst

550 gram vatten

25 gram salt

Förslag till fyllning

oliver

tomat

olivolja

flingsalt

rosmarin

Blanda alla ingredienser förutom salt i en assistent

och blanda långsamt med krok i ungefär 9 minuter

tillsätt saltet och öka hastigheten och kör degen 3

minuter snabbt. Låt vila en 10-15 minuter.

Kavla ut degen till önskad storlek och lägg på oljat

bakplåtspapper, låt jäsa till degen blivit fluffig och

fin. Stoppa i dina favoriter till exempel oliver och

tomat, pensla med olivolja, strö över flingsalt och

rosmarin. Baka i 200° i ungefär 15-20 min, ska vara

fint gyllenbrun.