70
Fullkorns
Du behöver:
200 g smör
200 g socker
90 g sirap
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk nejlikor
400 g fullkornsmjöl blandat med 3 tsk bikarbonat
Hetta upp allt och häll över fullkornsmjölet blandat med
bikarbonat. Låt degen vila kallt över natten. Kavla ut
tunt, lägg på bakplåtspapper och grädda i 225 grader.
Ingrids favoritkakor till julostarna.
Kerstin Glans
Du behöver:
1 hg smör
4 hg socker
4 hg sirap
1 dl vispgrädde
4 hg mjöl
2 tsk ingefära
2 tsk bikarbonat
I originalreceptet står 1 kaffekopp sirap och 1 kaffekopp
vispgrädde men då stämmer inte mjölmängden. Den
måste ökas till ca 5,5 hg mjöl. Kavla ut, lägg på bakplåts-
papper och grädda i 200 grader.
pepparkakor