Kullaliv Vintern 2014 - page 73

73
Mandelmasse- nasserulle
I Danmark tillverkades förr en mandelmassegris i saltglaserad keramik. Den var ihålig för att rymma en mandelmas-
serulle som man kunde skära skivor av vid grisens bakdel. Man kunde också ladda den med rökt korv och då blev
den en pölsenasse. Ingrid använder sina grisar i båda sammanhangen och hoppas fortfarande att någon svensk
keramiker ska börja producera ”nassar”.
Det här behövs:
2 dl russin
madeira, whisky eller konjak
1 dl grovt hackade valnötter eller hasselnötter
3 hg riven mandelmassa (riv på vanligt råkostjärn)
blockchoklad
Lägg russinen i en skål. Häll över madeira, whisky eller cognac
så det täcker och låt det dra till nästa dag. Blanda de grovt
hackade nötterna och den rivna mandelmassan i en skål.
Blanda i russinen men spara lite sprit tills att du ser hur konsis-
tensen blir. Forma en eller två rullar av blandningen och pensla
med smält blockchoklad.
1...,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72 74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,...100
Powered by FlippingBook